by Kjersti

Enggrav skole og barnehage er en spesialskole for barn med ulike funksjonshemninger og jeg tok for en ukes tid siden portrettbilder av barna både i barnehagen og på skolen.

Barna som går her er sterkt funksjonshemmet og har et stort pleie- og omsorgsbehov. De fleste er avhengig av rullestol og fungerer på veldig ulikt nivå. Noen av barna på skolen er på samme kognitive nivå som små babyer på tross av at de ser ut som tenåringer. For meg som fotograf, må jeg tenkte veldig annerledes når jeg jobber med disse barna enn jeg må på en skole eller barnehage med funksjonsfriske barn.

Jeg trenger mer hjelp til å tolke barna og deres ansiktsuttrykk. Jeg trenger mer tid for å få de virkelig gode resultatene og jeg trenger de ansattes assistanse for å finne fram til de tingene som gjør at barna kommer “ut av seg selv” og som gjør at vi kan se den fine gnisten i øynene deres.

Det er utrolig mange flotte barn på Enggrav med mange harde kamper som må tas hver eneste dag for at kroppen skal fungere, men smilet er ikke langt unna og kos og nærhet er en viktig del av skole- og barnehagehverdagen. Dagene sammen med elevene og lærerene på Enggrav ble mer enn bare en jobb for meg. Jeg storkoste meg!

Admin
About Admin
Jeg er en frilansjournalist og -fotograf bosatt i Skien som tar på meg både skrive- og fotooppdrag spesielt i Telemark og Oslo-området.

No Comments

Leave a Comment