by Kjersti Veel Krauss

Jeg liker å bruke naturen sammen med barna når jeg tar barnehageportretter, men det er likevel fint å kunne få litt kontroll på den for å få de rene portrettene der barnas personlighet faktisk får spille hovedrollen.

natur

Noen lyskuler og litt grønt fra skogen rundt oss ga en fin grønn detalj til barnehageportrettene.

Da jeg tok bilder av barna i Trekløveren barnehage for en liten stund siden, satt jeg opp et lite studio i skogen ved siden av barnehagen. Det var veldig enkelt og helt naturlig for meg å gjøre.

Jeg er ikke spesielt stor fan av studiobilder av barn. Jeg liker lekenheten og å kunne eksperimentere med den hverdagen barna har hver dag i barnehagen. Jeg liker å vise fram de små menneskene sine unike personligheter og finne frem til de tingene som gjør dem til dem. Det klarer jeg ikke i et studio. Da må jeg ut i skogen, ut i fellesområdet og ut sammen med kvist, kvast og leker.

Da jeg jobbet med å ta barnehageportretter av barna i Trekløveren barnehage skinte sola fra bak trærne og myggnettingen fungerte som en deilig diffusor. Reflektoren, som jeg bruker til å lysne opp ansikter, sammen med litt kvister, kongler og blader fra skogen rundt var alt jeg trengte for å skape lekne og naturlige barnehageportretter. Jeg plukket meg ut et passelig sted å fotografere og hang myggnettingen opp i et tre. Den lille stubben passet perfekt for både én og to små rumper. Jeg passet også på at jeg hadde muligheten til å fotografere selv om barna reiste seg opp eller fant på å skulle bruke stubben til noe annet enn en stol. Jeg passet i tillegg på at det ikke var forstyrrende elementer bak skogholtet. Til slutt plukket jeg et lite furutre for å få inn litt mer grønt i bildene.

Nå sitter jeg og redigerer for harde livet og gleder meg til å levere ut alle de søte barnehageportrettene til foreldrene. Jeg kommer til å legge ut noen av dem her på bloggen også.

studio

Slik så mitt lille skogsstudio ut.

Kjersti
About Kjersti

No Comments

Leave a Comment