by Kjersti Veel Krauss

Årets barnehagefotografering i Trekløveren barnehage, ble en kjempesuksess med massevis av latter og gøy.

Jeg jobber på en litt annerledes måte enn andre fotografer når jeg tar barnehagerbilder. Jeg liker ikke å kjøre samlebånd og ber derfor foreldre som gjerne vil ha bilder av barna sine om å melde seg på via et skjema. Da må de ta et aktivt valg om at det er interessant med portretter. Slik får jeg bedre tid til å jobbe med hvert enkelt barn og slipper å mase på foreldre som uansett ikke er interessert.

Foreldrene får også en helt annen måte å tenke på barnehagefotograferingen på. Det er ikke noe man MÅ kjøpe fordi det kommer bilder i posten, men de kan ta et aktivt valg om de ønsker bilder til å ha på veggen eller ikke.

Jeg synes dette er en mye riktigere og finere måte å gjøre det på både for meg og for foreldrene.

Under selve barnehagefotograferingen jobber jeg for å forstå mest mulig om hvem den lille personen foran meg egentlig er. Hva liker han? Hva får henne til å smile? Hva slags hemmeligheter har de to søsknene sammen og hvordan kan jeg bringe ut det som får foreldrene til å si «Åh, det der er bare så typisk ….»

Her er et lite utvalg av bildene jeg tok under vårens barnehagefotografering i Trekløveren barnehage:

Kjersti
About Kjersti

No Comments

Leave a Comment

Barnehagefotografering