by Kjersti Veel Krauss

Familie på fem og med tre gutter… det er en fin utfordring til familiefotografering, tenkte jeg. Fikk jeg rett?

Ingunn, Kristoffer, Ægir, Øven og Ådne og en hytte på Kilevannet i Telemark. Mor er over gjennomsnittet opptatt av fotografering. Guttene akkurat gjennomsnittlig aktive og nysgjerrige og far akkurat gjennomsnittlig passe interessert i fotograferingen som foregår. En slik setting er perfekt for å utfordre seg selv både fototeknisk, kreativt og ikke minst menneskelig. Det er nemlig ikke noen enkel oppgave jeg begir meg ut på når jeg fotograferer slike store familier, men det er det som er så gøy.

For å fotografere en såpass stor gruppe mennesker er det viktig at jeg som fotograf er på ballen. For hvordan får man tre gutter til å sitte stille lenge nok til å få et familieportrett som kan henge på veggen hos svigermor? Jeg syns ikke det er nødvendig at alle kikker i kamera, men man vil jo gjerne ha i alle fall ett bilde med alle tilstede og oppmerksomme. For denne familien ble det ganske mye klovning, endel husking og litt treklatring – også gjør det jo ingenting om vi tar mamma til fange og binder henne fast i pirathytta heller…?!

Hva syns dere? Fikk jeg det til?

Kjersti
About Kjersti

No Comments

Leave a Comment

Sommerlig og leken familiefotografering