Jeg vet det er en travel hverdag i barnehagen og at det er lite som skal til for å forrykke de nøye innarbeidede rutinene. Det er derfor jeg liker å ta bilder av barna mens dere er ute og leker og har det moro i fri lek. På fotodagen står som regel alt litt på hodet og hverdagsrutinene blir helt rare, men jeg vil at denne dagen skal være mest mulig smidig og stressfri for dere som jobber i barnehagen. Og selvfølgelig for barna. Fotografering skal være noe gøy!

Jeg leker med barna og følger ett eller to barn rundt i barnehagen av gangen. Kamera jobber selvfølgelig på overtid, men jeg er hele tiden oppmerksom på at barna har det bra og er trygge. Vi tuller og tøyser og helst er vi ute og utforsker verden rundt i barnehagen sammen.

Det eneste jeg trenger hjelp med i løpet av dagen, er å finne de barna jeg skal ta bilder av og muligens også litt hjelp til å få de minste barna til å bli trygge. Det får de om det er en kjent voksen i nærheten. Utenom det, er målet mitt å klare meg mest mulig på egenhånd. Dere skal kunne leke, ha aktiviteter og organisere dagen nesten helt som vanlig. Gruppebildene må jo organiseres, men også det klarer vi fint sammen uten for mye styr og ståk.

Foreldrene bestiller bildene direkte gjennom min hjemmeside i etterkant. Det betyr null ekstraarbeid for dere. I forkant av fotograferingen, ber jeg dere om å si til foreldrene at de må melde seg på fotograferingen.  Jeg har et eget påmeldingsskjema her på siden min. Gjennom et slikt system kan jeg konsentrere meg om å få best mulig bilder av de barna der foreldrene kan være interessert i å bestille bilder, også blir det minst mulig mas på de som ikke ønsker noe fotografering. I skjemaet kan foreldrene også skrive eventuelle kommentarer og ønsker for fotograferingen.

Barnehagen får i etterkant en digital mappe med et utvalg bilder av alle barna jeg har tatt bilder av, samt gruppebildet til hver avdeling. Dette er et gratis tilbud til barnehagen og dere kan bruke det internt i barnehagen. Blir det laget en årbok, får selvfølgelig barnehagen ett eksemplar av dette.

Ønsker dere å bruke bildene kommersielt, må dere kontakte meg spesielt.

Er det noe dere ellers lurer på, ta kontakt med megkjerstiveel@gmail.com eller på telefon 481 39 733

Til Foreldrene