Bryllupsfotograf Kjersti Veel KraussBryllupsfotograf Kjersti Veel Krauss

by Kjersti Veel Krauss

Det ble dramatikk da Anette og Henrik giftet seg, men romantikken vant tilslutt.

En hjertesky leker over kirken mens bruden blir gjort klart på salongen Din og min rett nede i gata. Gjestene setter seg ned. Småprater og ler. Dette er dagen alle har ventet på. Anette og Henrik skal endelig si ja til hverandre, men så… Presten, som har fulgt brudeparet siden de først møtte hverandre på ungdomsklubb i kirken, kommer med dårlige nyheter. Organisten har ikke dukket opp. Han er på oppdrag i en annen kirke. Dobbelbooking.

Alle venter. Kikker rundt seg. Brudgommen sitter med hodet i hendene og brudens far står i døra inn til kirken og holder hardt om en tapper smilende datter.

– Har du mulighet til å komme? … Ja, bare kom akkurat som du er! … Neida, vi står her og venter alle sammen… Nei, bare kom. Vi starter så snart du kommer…

Presten Freddy Berg putter mobilen i lomma og smiler lurt. Ny organist er på plass om få minutter. Anette kaster hodet bakover i lettelse før presten forsvinner inn i kirken for å fortelle resten av bryllupsgjestene de gode nyhetene.

Dagen fikk en dramatisk start, men etter en liten forsinkelse fikk Anette og Henrik faktisk hverandre og dagen ble romantisk som en fransk feel-good film.

Den varme, klare augustdagen, går sakte over i kveld. Matlykkes kokker og servitører springer mellom glade bryllupsgjester og serverer asparges, hjortestek i rødvinsky og hjemmelaget creme bruleé mens talerne forteller morsomme, romantiske og rørende historier om brudeparet. Kvelden går over i natt og stemningen stiger i takt med at flere og flere stjerner viser seg på den mørke nattehimmelen over Fritzøe Gård. Festen har bare såvidt begynt for Anette og Henrik.

 

 

Kjersti
About Kjersti
Romantisk heldagsbryllup i Larvik