Bryllupsfotograf Kjersti Veel KraussBryllupsfotograf Kjersti Veel Krauss

by Kjersti

Det er noen ting det er viktig å huske å ha med seg og gjøre på den store dagen. Her er mine tips for bryllupsfotograferingen.

Ta med deg et ekstra par sko

For å få til best mulig bilder er det ok at vi kan bevege oss litt. Skal vi ut i en åker, inn i en skog eller midt ut på en gressplen, er det utrolig upraktisk med høye hvite hæler. Visst er det romantisk om mannen løfter deg, men la oss være ærlige… han klarer ikke det så veldig langt og kjolen med spiler, flere lag skjørt og så videre, gjør det være enda litt vanskeligere. Ha med deg noen fine sko som gir en kul kontrast til brudestasen, men som gjør det enklere å bevege seg.

Blonder og semsket skinn – uslåelig kombinasjon

 

Be forloverne pakke nødveske

Én av forlovernes oppgaver er å passe på at bruden og brudgommen har det fint og stressfritt hele dagen. Jeg liker å ha med forloverne under fotograferingen, da disse kan lette opp stemningen og hjelpe til med smått og stort. Be forloveren til bruden om å pakke med en veske med litt sminke (det kan nemlig godt hende at sminken trenger litt oppfrisking underveis), noen ekstra hårnåler, litt snacks (som nøtter eller muslibarer), vann og en pakke papirlommetørkler. Det kan vise seg nødvendig. Kanskje kan til og med et reisesysett komme til  nytte?

Forberedelser

Forlover frisker opp sminken

 

Forbered dere på dårlig vær

Det er like godt å tenke på det med én gang: Det er ikke sikkert at det blir strålende sol og perfekt vær på dagen deres. Dere bor tross alt i Norge, men det behøver ikke være krise. Tenk på om dere kan få lånt eller kjøpt kule gummistøvler og en kjempestor paraply i farger som matcher blomster, dress eller detaljer ellers i bryllupet. Tar dere været som det er, er det ingen grenser for hva vi kan få til sammen. Er det høst, vår eller vinter og kaldt, ta med/på dere noe ekstra klær. Ha for eksempel ullsinglet under kjolen og dressen om vinteren. Et sjal eller en fin jakke er genialt til høst og vinterfotografering. Det blir ikke fine bilder om dere er stive av frost!

_XAX2378

Gummistøvelbrud

Tenk på fotograferingen som et friminutt

De ofisielle brudebildene kaller jeg ofte heltebildene. Det er da dere skal se aller best ut og det er de bildene som oftest ender opp i glass og ramme på veggen eller i takkekort. Fotograferingen kan føles litt stress, men jeg mener at dere heller bør tenke på det som et lite friminutt. Det er den tiden på dagen da dere kan trekke dere litt bort fra de andre gjestene og være sammen med bare hverandre. Jeg er selvfølgelig der med kameraet mitt, men jeg vil at dere skal kunne slappe av litt de timene vi er sammen. Kanskje lar jeg dere stå litt for dere selv og bare prate, mens jeg trekker meg litt unna og knipser fra langt borte. Kanskje tar vi med oss litt champagne og noen forlovere og får et friminutt til å tulle og tøyse litt mens jeg gir dere små beskjeder om hvor dere skal stå. Uansett er det min jobb å få frem det vakreste i dere. Dere skal slippe å bekymre dere og bare høre på mine instruksjoner.

En liten bokpause

 

Admin
About Admin
Jeg er en frilansjournalist og -fotograf bosatt i Skien som tar på meg både skrive- og fotooppdrag spesielt i Telemark og Oslo-området.
Tips til bryllupsfotograferingen