Bryllupsfotograf Kjersti Veel KraussBryllupsfotograf Kjersti Veel Krauss

by Kjersti Veel Krauss

Virkeligheten er så romantisk at fantasien selv ikke kunne ha tilført den noe skrev Jules Verne. Sensommerbryllupet til Line og Jon Magnus i Arendal er beviset.

Jeg har et kjærlighetsforhold til nerder av alle slag og har alltid hatt det. Jeg blir fascinert av dem som klarer å gå helt inn i små sære interesser, om det så gjelder ølbrygging, sci-fi-filmer, modellfly, gamle amerikanske biler, matematiske formler, alviske orbøker, japanske tegneserier eller sovjetunionens historie. Jeg elsker småkeitete personligheter og trekkes til de som ikke engang prøver å late som om de er kule. Der føler jeg meg hjemme.

Line og Jon Magnus er brettspillnerder og boknerder. De elsker bøker og sitter gjerne med nesa i en bok. De elsker flukten inn i historiene og de elsker brettspillenes taktiske underholdning.
Det sies at om man har flaks i spill, har man uflaks i kjærlighet, men da har man ikke snakket med en brettspillnerd. Det handler nemlig ikke bare om å vinne, det handler om prosessen. Gleden over å se hvordan verdenen utfolder seg foran deg på bordet. Hvordan nye galakser blir oppdaget og lagt under dine føtter. Hvordan nye ressurser blir samlet inn eller hvordan fargene på spillebrettet sakte endres i din favør. Det handler om å gå veien sammen med dem man har rundt bordet. Å pønske ut nye måter å ta over brettverden på. Å utfordre seg selv på nye strategier og alianser. Det handler om historiene og om lekingen. Det handler om samholdet og om kampene og om å spille mot hverandre, men å samtidig høre til rundt det samme bordet. Man er rett og slett ridderne ved stuebordet.

«So we grew together,
Like to a double cherry, seeming parted;
But yet a union in partition,
Two lovely berries moulded on one stem.»

― Shakespare, A midsummer night’s dream ―

Vi tok med oss de fineste bøkene vi eier og har og fylte den nydelige innleide Rolls Royce’n med piknikutstyr og bøker. Så dro vi ut til Tangen Gaard – et supert område for en skikkelig romantisk bokpiknik. Det så ikke ut til at Line og Jon Magnus hadde gjort stort annet i hele sitt liv enn å sitte slik å lese høyt for hverandre fra Jules Vernes noveller på en eng ved Tangen Allee. Kjærlighet er å sitte tett inntil hverandre og dele gleden av å utforske historiene sammen.

Dette er Line og Jon Magnus sin historie:

“And whichsoever way thou goest, may fortune follow.”
― Jules Verne, Journey to the Center of the Earth ―

Kjersti
About Kjersti
Sensommerbryllup i Arendal