• 0

by Kjersti

Ølakademiet tok meg med på tur til Praha og Pilsen for å forsøke å gjenopprette litt av æren og forståelsen for den gamle, gode pilsen.

Jeg hadde en teori om at det går an å reise på øltur til Praha og Pilsen uten å måtte dra på grisefylla og rave rundt på mørke, triste puber i Tsjekkia. Derfor gjorde jeg litt research før jeg dro og fant frem til noen av de beste og koseligste ølhullene i Praha og Pilsen. Praha viste seg fra sin beste side med nydelig høstvær, lite turister og en fantastisk stemning.

Her er min favorittliste over puber i Praha:

T-Anker
Letenský Letná
Beer Geek
Kulovy Blesk
U Zlatého Tygra
Lokál Dlouhá

I Pilsen bør du ta en tur innom enten Pub na Parkáné eller Comix

I tillegg syns jeg det er på sin plass å tipse om noen andre greier i området:

Er du glad i matmarkeder er det Bondens marked på plassen Jiriho z Podebrad eller ved elven Rasín bredd. Begge er veldig populære blant utlendinger som bor i Praha.

Vil du plukke humle i Pilsen, kan du snart bli med Ølakademiet og Escape travel på øltur til Tsjekkia.

Hos Pilsner Urquell arrangeres det omvisninger hvor du kan få et innblikk i pilskulturen i det historiske bryggeriet. I tillegg får du smake ufiltrert øl i de spennende historiske kjellerne under bryggeriet.

Skål!

Admin
About Admin
Jeg er en frilansjournalist og -fotograf bosatt i Skien som tar på meg både skrive- og fotooppdrag spesielt i Telemark og Oslo-området.

No Comments

Leave a Comment