• 0

by Kjersti

Svenskene er flinkere enn oss til så mange ting og én av dem er matturisme. Når du reiser rundt i Västra Götalands län og besøker små gårder, bryggerier, ysterier, kafeer og restauranter møter du åpenhet og matkunnskap på en annen måte enn her hjemme.

De ulike produsentene samarbeider og bygger hverandre opp. Du  kan være med på ostesmaking på Sivans Ostehandel og få en smak av knekkebrødene til Anna Lena Bragø fra Knäck og Bräck, teste ut ost fra Sivans i løpet av ølsmakingen på Qvänum Mat & Malt eller ha en middag på Hvita Hjorten ved Vänerns bredd og bli servert øl fra Qvänum Mat & Malt. Jo mer du reiser, jo mer lærer du om den tradisjonelle matkulturen i området.

I den lille storbyen Gøteborg, har matkunnskapen resultert i små skatter. Prøv for eksempel ut bakerietSteinbremer och Nyberg, Dorsia Hotel og restaurant, raw food restauranten På kanelen i Saluhallen, sjokolademesterne Flickorna Kanold, den lille koselige kafeen Kale’i eller et lite gourmetmåltid fra en av de mange gatevognene på det lille torget i Magasingatan.

Admin
About Admin
Jeg er en frilansjournalist og -fotograf bosatt i Skien som tar på meg både skrive- og fotooppdrag spesielt i Telemark og Oslo-området.

No Comments

Leave a Comment