• 0

by Kjersti Veel Krauss

Det føles ikke akkurat som å være på besøk hos et folk på randen av konkurs. På de greske øyene går livet videre som før uansett om Aleksis Tsipras og Yanis Varoufakis feiler eller feirer etter folkeavstemmingen.

– Smak på denne, sier Manos og rekker meg en kråkebolle han nettopp har hentet fra havet og åpnet for meg.

Han legger et par nyfangede blekkspruter, to skjell og en haug med kråkeboller på brygga ved siden av oss.

– Maten i havet forsvinner ikke selv om vi går konkurs, sier han mens vi slurper i oss den salte, røde innmaten i kråkebollene.

Sola fortsetter sin gang over den greske himmelen og livet på de greske øyer fortsetter å være så rolig som det alltid har vært. Bordet på stranden på øya Fourni, fylles med glass med Ouzo, frityrstekte sardiner, blekksprut, mousaka, oliven og andre delikatesser. Med bølgebrus i bakgrunnen  og en frisk bris i skyggen under trærne, er vi langt unna maktpolitikken i EUs hovedkvarter og også langt fra folkeavstemminger og forhandlingsbord, men vi skåler for en god løsning likevel.

Et besøk på de greske øyene er en form for nødhjelp det også.

 

Kjersti
About Kjersti

No Comments

Leave a Comment